Utvider Tjenestetilbudet med Inspeksjonstjeneste

Probotic lanserer TRYGG NOT, en inspeksjonstjeneste som kompletterer deres eksisterende REN NOT-løsning.

August 13, 2024

Narvik, Norge – 18/08/2024 – Probotic, en ledende aktør innen autonome løsninger for fiskeoppdrett, utvider nå sitt tjenestetilbud med lanseringen av TRYGG NOT. Denne nye tjenesten, som kompletterer selskapets eksisterende hovedtjeneste REN NOT, gir oppdrettere med PROBOT -systemer tilgang til fullverdige not-inspeksjoner uten å måtte benytte egne eller eksterne fartøy som kan være uønsket med hensyn til biosikkerheten.

Med denne tjensten som en integrert del av Probotic sin løsning vil vi kunne direkte bidra med å forbedre biosikkerheten, og gir oppdretterne et nytt proaktivt verktøy for å redusere rømming fra åpne merder i sjø.

Etter Vellykket Testing

TRYGG NOT har blitt testet over en lengre periode hos en av Probotics eksisterende kunder. Basert på positive resultater fra testfasen, har selskapet nå besluttet å gjøre tjenesten tilgjengelig for alle sine kunder, både eksisterende og nye.

"Vi er svært fornøyde med resultatene fra testfasen og ser frem til å tilby TRYGG NOT som en fast del av vårt tjenestetilbud. Dette er et viktig skritt i vår strategi for å oppnå renere og tryggerer havbruk," -sier Mikkel Pedersen, grunnlegger av Probotic.

Hvordan Fungerer Tjenesten?

TRYGG NOT er fullverdige not-inspeksjoner utført ved hjelp av fjernstyring av PROBOT-systemet. PROBOT-Systemet er utstyrt med avanserte sensorer og HD-kamera, og tjenesten utføres ved at noten filmes i sin helhet der en inspektør følger med inspeksjonen og utarbeider en bilderapport, og lagrer video-opptak av hele noten.

En viktig forutsetning for å kunne tilby denne tjenesten har vært opprettelsen av vår fjernstyringssentral, hvor vi i dag har et dyktig team som overvåker dronene i drift, fjernstyrer ved behov, og fremover nå også vil utføre flere not-inspeksjoner som en del av TRYGG NOT -tjenesten.

Inspeksjonene dokumenteres med bilderapporter og det lagres fullstendige videoopptak, som vil være tilgjengelige for kundene. Kunder kan velge mellom faste inspeksjonsintervaller og kan også få muligheten til å bestille ekstra not-inspeksjoner etter eget behov til en fast stk pris.

Fokus på Fremtidig Automatisering

Probotic har satt opp PROBOT-systemet med nødvendig teknologi for å kunne utføre inspeksjoner helt autonomt. Dette inkluderer egenutviklede styringsalgorytmer og deteksjonsalgoritmer for hulldeteksjon. På sikt vil TRYGG NOT inspeksjonene bli utført helt automatisk, men vi har valgt å tilby tjenesten nå as-is i stede for å vente på ferdigstilling av autonomiutviklingen. Det viktigste nå er å få frem at vi tilbyr en løsning der nøtene inspiseres uten behov for båtanløp.

"Vår prioritet for utvikling av autonomi er satt til rengjøringsfunksjonen, som foreløpig er vår primære tjeneste. En ren not er essensiell for at inspeksjoner skal kunne utføres og ha verdi," forklarer Pedersen. "Vi vil gradvis implementere mer automatikk i alle deler av PROBOT-systemene, men vi prioriterer å ferdigstille autonomi for rengjøring først"

Komplementært Tilbud med REN NOT

TRYGG NOT er designet for å fungere i harmoni med Probotics eksisterende REN NOT-tjeneste, som garanterer rene nøter ved hjelp drift av dronesystemet-PROBOT som utfører et skånsomt vakuumsug av noten. Tjenesten sikrer at nøtene holdes fri for begroing, noe som er avgjørende for god fiskehelse og også nødvendig for å utføre inspeksjon.

Eksisterende kunder av REN NOT vil få muligheten til å oppgradere sine leveranser med inspeksjonstjenesten TRYGG NOT, mens nye kunder kan velge å integrere begge tjenestene for optimal drift fra start av.

Om Probotic AS

Probotic er en tjenesteleverandør som spesialiserer seg på autonome og fjernstyrte løsninger for havbruksnæringen. Selskapets mål er å bidra til en renere, tryggere og mer bærekraftig havbruksnæring gjennom å tilby tjenester gjennom PROBOT-systemet.

For mer informasjon om TRYGG NOT se her.

Flere nyheter