Probotic Signerer Ny Kommersiell Kontrakt

Probotic har inngått en ny kommersiell avtale med en større oppdretter i Troms for levering av REN NOT og TRYGG NOT.

August 20, 2024

Probotic har signert en viktig kommersiell avtale med en ledende oppdretter i Troms, hvor de skal levere sine tjenester REN NOT og TRYGG NOT. Disse tjenestene leveres gjennom drift av autonome undervannsdroner som benytter egenutviklet teknologi for selvstyring og rengjøring av nøter.

De autonome dronene er designet for å opprettholde rene nøter uten behov for tradisjonell spyling eller børsting—metoder som ofte sliter betydelig på notlinet og kan påvirke holdbarheten negativt. Ved å bruke Probotics teknologi kan oppdrettere redusere fysisk slitasje på nøtene og samtidig opprettholde et optimalt miljø for fisken.

REN NOT-tjenesten fokuserer på kontinuerlig rengjøring av nøtene ved hjelp av de autonome dronene, noe som bidrar til å hindre groe og oppbygging av uønsket materiale. TRYGG NOT innebærer regelmessige inspeksjoner av nøtene for å oppdage skader eller svakheter tidlig, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes før det oppstår større problemer.

"Vi er glade for å kunne tilby våre bærekraftige løsninger til ytterligere en aktør i oppdrettsnæringen," sier Mikkel Pedersen, Grunnlegger i Probotic. "Vår teknologi gir oppdrettere muligheten til å forbedre driftseffektiviteten og fiskehelsen, samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen."

Den nye avtalen forventes å gi umiddelbar effekt gjennom bedre og hyppigere inspeksjoner, samt fjerner behovet for videre spyling på de aktuelle nøtene. Med groe­sesongen som går mot slutten, ser begge parter frem mot 2025-sesongen, hvor man får sett de store resultatene ved å unngå spyling.

Probotic ser frem til å fortsette sitt arbeid med å holde så mange nøter som mulig rene og trygge for norske oppdrettere. Gjennom sine innovative og bærekraftige løsninger ønsker selskapet å bidra til en mer effektiv, lønnsom og miljøvennlig oppdrettsnæring i Norge.

Mer informasjon om avtalens detaljer og kunden vil bli offentliggjort når leveransen er gjennomført og systemene er satt i drift.

Flere nyheter